Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Υπερψήφιση προστατευτικού πλαισίου για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας από το Ευρωκοινοβούλιο!!!!!

Υπερψήφιση προστατευτικού πλαισίου για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας από το Ευρωκοινοβούλιο....

 Με συντριπτική πλειοψηφία (602 θετικές έναντι 23 αρνητικών ψήφων) υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόταση της Κομισιόν για την διεύρυνση σε ευρωπαϊκή βάση της προστασίας των θυμάτων ενδο-οικογενειακής βίας.



Μετά την υπερψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο ο νέος Κανονισμός θα προχωρήσει για έγκριση από το Συμβούλιο Δικαιοσύνης των Υπουργών και από εκεί για εφαρμογή από τα κράτη-μέλη. Οι νέες ρυθμίσεις θα ωφελήσουν πολλά θύματα ενδοοικογενειακής βίας –κυρίως γυναίκες- δίνοντάς τους την δυνατότητα να ζητήσουν έκδοση περιοριστικής εντολής με ισχύ σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Κατ΄αποτέλεσμα, τα θύματα θα γνωρίζουν πως απολαμβάνουν πλήρους προστασίας σε οποιοδήποτε κράτος και αν βρίσκονται. «Χάρη στην Ευρωπαϊκή Εντολή Προστασίας (European Protection Order) τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας μπορούν να αισθάνονται ανακούφιση: θα μπορούν να στηρίζονται σε μια περιοριστική εντολή που έχουν αποκτήσει στην χώρα τους οπουδήποτε και αν βρίσκονται στην ΕΕ. Η προστασία θα ταξιδεύει μαζί με τους πολίτες. Αυτό είναι ένα απτό παράδειγμα του πώς η ΕΕ βοηθάει στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των θυμάτων σε όλη την Ευρώπη», σχολίασε η αρμόδια Επίτροπος για την δικαιοσύνη, Viviane Reding.

Πηγη:( http://www.lawnet.gr/news/ypercifisi-prostateutikou-plaisiou-gia-ta-8umata-endooikogeneiakis-bias-apo-to-eurokoinoboulio-29852.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστω για τα σχολια σας, ολοι ειστε ευπροσδεκτοι. Συνηθως απανταω στον τομεα των σχολιων απο κατω αν οχι στο blog σας.