Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Κοζάνη: Δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών


http://youtu.be/OHX67RftqKE


Κοζάνη: Δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών

Στην τελική ευθεία για την δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών βρίσκεται ο Δήμος Κοζάνης με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας καθώς έχει προκηρυχθεί ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου της διαμόρφωσης της δομής, προϋπολογισμού 75.000€, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιανουαρίου.
Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας Κοζάνης κ. Κώστας Κυτίδης η νέα δομή θα καλύψει ένα κενό που υπήρχε στην Δυτική Μακεδονία καθώς τα περισσότερα περιστατικά κακοποιήσεων φιλοξενούνταν για λίγες ημέρες στα Νοσοκομεία της περιοχής, ενώ άλλα παρέμεναν άγνωστα εξαιτίας της άρνησης των γυναικών να προσφύγουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η δομή που θα δημιουργηθεί σε δημοτική κοινότητα εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος, θα διαθέτει τέσσερις χώρους φιλοξενίας, όλες τις απαραίτητες υποδομές και εστιατόριο, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη πέντε ατόμων εξειδικευμένου προσωπικού για την λειτουργία της δομής με συμβάσεις μέχρι το 2015. Παράλληλα θα δημιουργηθεί και κέντρο συμβουλευτικής στην πόλη της Κοζάνης. Ο κ. Κυτίδης εκτίμησε ότι η δομή θα λειτουργήσει θετικά για την αντιμετώπιση και της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία λόγω και της εντεινόμενης κρίσης παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας κατά το 2012 υπήρξαν 66 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία στην πλειοψηφία τους σε βάρος των γυναικών καθώς και δυο περιπτώσεις βιασμών οι οποίες και εξιχνιάστηκαν.
ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

( http://ai-vres.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7614.html )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστω για τα σχολια σας, ολοι ειστε ευπροσδεκτοι. Συνηθως απανταω στον τομεα των σχολιων απο κατω αν οχι στο blog σας.